taillewijdte meten

Taillewijdte meten | Tips van Mode Maken doe je zo!

Taillewijdte meten | Tips van Mode Maken doe je zo!

Taille en taillewijdte

Waar zit je taille nou precies en hoe meet je die op de juiste manier. In theorie zit je taille op de smalste plek van je bovenlijf tussen je middenrif en je navel.

Over het algemeen is dit 1-3 centimeter boven je navel. Maar geen lijf is hetzelfde. Ben je jong dan is het niet zo moeilijk om te bepalen waar je taille zit want die is duidelijk te zien en makkelijk te meten. Taillewijdte meten? Lees gauw verder hoe je dat doet.

Hoe kan je de taillewijdte meten?

Maak je taille vrij van kleding of draag een strak shirt. Ga rechtop voor een spiegel staan en stel de plek van de taille vast. Dat kun je op verschillende manieren doen door:

1.Opzij te buigen terwijl je op dezelfde plek blijft staan. De plek waar je taille knikt, is de hoogte waarop je de tailleomvang meet.

2. Een elastiek strak om je middel te binden en die het werk laten doen want het zoekt zelf het smalste gedeelte op. Meet je taille vervolgens op door het meetlint vanaf de rug, rond de taille naar voren te halen en rond het lichaam te leggen. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal ligt en dat het meetlint niet te strak getrokken wordt.

taillewijdte meten

Maar dan...

Bij het ouder worden en tijdens en na de overgang krijg je vaak te maken met gewichtstoename en kunnen je proporties veranderen zoals bijvoorbeeld de verhouding tussen je heup- en borstomvang. Die kilootjes gaan dan weer niet bij iedereen op dezelfde plaats zitten.

En opeens is ook je taille verdwenen. Zomaar!

Wat krijg je ervoor in de plaats: de bekende rolletjes. Meestal 3: een onder, een in en een boven waar eens je taille zat. En als je jezelf van achteren bekijkt dan word je vanaf je schouders tot je heupen ook wat rechter.

Videolessen bekijken van Mode Maken doe je zo?

Leuk! Kijk gerust eens of je kunt vinden wat je zoekt!

taillewijdte meten

Hoe vind je dan taille terug en hoe meet je die dan op de juiste manier?

Daar wordt verschillend over gedacht.

1. Je kunt kijken waar de tailleband van je panty op een comfortabele plek eindigt.

2. Of je kunt naar links of rechts buigen. Daar waar je lichaam een knik maakt, zit je taille.

3. Ook kun je een elastiek strak om je middel binden die als het goed is het smalste deel opzoekt.

4. Of gewoon daar plaatsen waar het voor jou het prettigst voelt (iets hoger of lager) Ook hier meet je je taille op door het meetlint vanaf de rug, rond de taille naar voren te halen en rond het lichaam te leggen.

Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal ligt en dat het meetlint niet te strak getrokken wordt.