Mouwen naaien: Armbedekkers die je outfit compleet maken!

Mouwen naaien: Armbedekkers die je outfit compleet maken!

Mouwen

Mouwen naaien | Mode en kleding zijn altijd aan verandering onderhevig, maar één stijlvol en tijdloos accent dat altijd in de mode zal blijven is een mouw. Deze fantastische “armbedekkers” zijn er in verschillende soorten en ze kunnen een outfit maken of breken. Laten we eens de wondere wereld van mouwen duiken - van het inzetten van mouwen tot de verschillende soorten.

Soorten mouwen

Korte mouwen: Die zijn perfect voor casual kleding. Dit is waarschijnlijk de meest gangbare mouwvariant, te vinden in T-shirts, polo's en casual blouses en jurkjes. Perfect voor zonnige dagen. Kies uit strakke mouwen voor een gestroomlijnd uiterlijk of een losse pasvorm voor extra comfort.

Lange mouwen: Elegant en veelzijdig. Ze kunnen strak zijn of wijd uitlopen voor een chiquere look. Voor koelere dagen en een meer bedekte look zijn lange mouwen een must. Van nauwsluitende exemplaren tot losse, fladderende mouwen, deze stijl is onmisbaar in je kledingkast. Rol ze op voor een nonchalante uitstraling of laat ze lang voor een klassieke look.

Driekwart mouwen: Deze komen tot halverwege de onderarm en zijn geweldig voor de seizoenen waarin het te warm is voor lange mouwen, maar te koel voor korte mouwen.

Pofmouwen: Helemaal van nu en ook wel “statement” mouwen genoemd omdat het echte blikvangers zijn die een speels en extra accent aan je outfit toevoegen. Deze mouwen hebben extra volume bij de schouders en eindigen al of niet strakker bij de polsen.

Mouwen naaien: Armbedekkers die je outfit compleet maken!

Mouwloos: Hoewel het technisch gezien geen mouw is, mag de mouwloze stijl niet over het hoofd worden gezien. Van spaghettibandjes tot haltertops, deze stijl is ideaal voor warme dagen en feestelijke gelegenheden.

Raglanmouwen: Deze mouw, genoemd naar Lord Raglan (een Britse officier), herken je aan de mouwnaad die diagonaal van de nek en hals naar de armholte loopt, met of zonder een duidelijke naad bij de schouder. In plaats van de traditionele ingezette mouw wordt bij raglanmouwen de mouw in een schuine lijn in de richting van de halslijn genaaid. Een van de belangrijkste voordelen van raglanmouwen is het comfort dat ze bieden.

Aangeknipte mouwen: Dit zijn mouwen die één deel vormen met voor- en achterpand. Er is geen naad tussen de panden en de mouwen. Een aangeknipte mouw valt ruim waardoor het heel comfortabel draagt en veel bewegingsvrijheid geeft. Een voorbeeld van de aangeknipte mouw zijn de kimonomouw en de vleermuismouw

De mouwkop

Behalve de aangeknipte-, kimono- en raglanmouw vormt het bovenste gedeelte van de mouw de mouwkop. Een goed geplaatste mouwkop zorgt voor bewegingsvrijheid en voorkomt dat de mouwen ongemakkelijk trekken en een lelijk beeld geven.

Het inzetten van mouwen

Laten we eens kijken naar de kunst van het inzetten van mouwen. Een uitdaging maar hoe meer je oefent hoe beter het gaat.

Mouwen verkeerd inzetten

Oh nee! We hebben het allemaal weleens meegemaakt - het moment waarop we ons enthousiast in een kledingstuk wurmen en ontdekken dat de mouwen verkeerd om zijn ingezet. Dit leidt tot rare plooien, beperkte bewegingsvrijheid en een slordige uitstraling. Geen paniek! Het kan zelfs de beste naaisters overkomen. Wees geduldig, haal de naden eruit en probeer het opnieuw.